sâmbătă, 29 martie 2014

PRAJITURA SNICKERS

M-am gandit sa va arat si niste retete care mie imi ies foarte bine, plus ca au un gust UIMITOR!
Incepem cu prajitura mea preferata- Snickers. Sper sa va induleasca!

Pentru blat:
 
  • 9 albusuri
  • 200 g. zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g. nuca macinata
 -Albusurile se bat spuma
 -Se adauga zaharul
-Se adauga faina amestecata cu praful de copt
 -Apoi se pune si nuca

                                                 -----Cam asa ar tebui sa arate----------

 -Pune aluatul intr-o tava acoperita cu hartie pentru copt si prajitura e gata de bagat in cuptor


-Lasa-l acolo(in jur de 20 de minute) pana ce devine asa:

 In continuare trebuie sa ne ocupam de crema 2
 Ai nevoie de: 
  • 12 linguri de zahar
  • 1 margarina UNIREA(250 g.)
  • 200 g. alune ( pentru a pastra gustul original de Snickers trebuie alune sarate, dar se poate face si cu alune nesarate).
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 budinca vanilie
 -Se caramelizeaza zaharul
-Se adauga margarina, apoi alunele
-Intre timp, galbenusurile se freaca cu zaharul si cu budinnca
 -Apoi se adauga compozitia pe foc, peste zahar, margarina si alune si se mai lasa pe foc pana se ingroasa
-Dupa ce se raceste arata cam asa:

 Sa ne ocupam de crema 1:
  • 4-5 cuburi ciocolata alba de menaj (150 g.)
  • 5 linguri ulei

-Pune ciocolata intr-un vas alaturi de ulei si topeste-o
 -Pune ciocolata calda peste blat
-Dupa ce se intareste adauga crema 2.
 In final trebuie sa ne ocupam si de crema 3, ultima:
  • 4-5 cuburi ciocolata neagra de menaj (150 g.)
  • 5 linguri ulei
 -Procedeaza ca la ciocolata alba si intinde-o pe cea neagra peste blat si peste cele 2 creme

                                             Asta-i tot. Sper ca este pe gustul vostru.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu